| Sárgabarackos tejszínes csirkeragu receptHúsételek Hozzávalók: 4 főre: 35 dkg csirkemell filé, 1 ek olíva olaj, 1 ek vaj, só, tört színes bors, 2 ek méz, 40 dkg sárgabarack (édesebb de ne túl puha), bazsalikom (friss vagy szárított), 1,5 dl narancslé, 3 dl tejszín, 1 ek kukorica keményítő, (növényi főző tejszínkrém is lehet), fahéj Elkészítés: A csirkemellet vágjuk vékonyabb csíkokra. Sózzuk, borsozzuk, majd a olajon és a vajon megpirítjuk kifehéredésig. Szórjuk meg szárított bazsalikommal, majd adjuk hozzá a mézet. TIPP: Ha friss bazsalikomot használunk, akkor azt csak a végén adjuk a raguhoz aprítva. Kicsit karamellizáljuk. A barackokat magozzuk ki, majd vágjuk vékonyabb csíkokra. Adjuk a húshoz, és 2-3 percig süssük együtt. Először a narancslevet adjuk hozzá. A keményítőt keverjük ki a tejszínnel, és szintén öntsük hozzá. Forraljuk be. Ha túl sűrű lenne a szósz, 1/2-1 l vízzel hígíthatjuk. A végén ízlés szerint fahéjjal ízesítsük. Rizsköret illik hozzá. TIPP: Ha egészségesebben szeretnénk elkészíteni, akkor barna rizst pároljunk mellé. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |