Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos tejszínes csirkeragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 főre:
35 dkg csirkemell filé,
1 ek olíva olaj,
1 ek vaj,
só,
tört színes bors,
2 ek méz,
40 dkg sárgabarack (édesebb de ne túl puha), bazsalikom (friss vagy szárított),
1,5 dl narancslé,
3 dl tejszín,
1 ek kukorica keményítő, (növényi főző tejszínkrém is lehet),
fahéj

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk vékonyabb csíkokra.
Sózzuk, borsozzuk, majd a olajon és a vajon megpirítjuk kifehéredésig.
Szórjuk meg szárított bazsalikommal, majd adjuk hozzá a mézet.

TIPP: Ha friss bazsalikomot használunk, akkor azt csak a végén adjuk a raguhoz aprítva.
Kicsit karamellizáljuk.
A barackokat magozzuk ki, majd vágjuk vékonyabb csíkokra.
Adjuk a húshoz, és 2-3 percig süssük együtt.
Először a narancslevet adjuk hozzá.
A keményítőt keverjük ki a tejszínnel, és szintén öntsük hozzá.
Forraljuk be. Ha túl sűrű lenne a szósz, 1/2-1 l vízzel hígíthatjuk.
A végén ízlés szerint fahéjjal ízesítsük.
Rizsköret illik hozzá.

TIPP: Ha egészségesebben szeretnénk elkészíteni, akkor barna rizst pároljunk mellé.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott tejszínes tészta » Tejszínes pulyka » Sárgabarackos túrótorta » Kukoricás csirkeragu
» Tejszínes hús Kati módra » Tejszínes kukorica leves » Tejszínes almaleves 2 » Tejszines álom
» Tejszínes spárgakrémleves » Vendégváró tejszines hús » Tejszínes lencsekrémleves » Tejszínes Endívia
» Mazsolás-tejszínes harcsa » Tejszines gombás » Sárgabarackos sütemény » Tejszínes gombaszósz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.