| Sárga túró II. receptTojásételek Hozzávalók: 1 liter tej 10 tojás 10 evőkanál cukor 25 dkg túró 1 cs. vaníliás cukor csipet só Elkészítés: A tejet felforraljuk, a túrót belemorzsoljuk és megsózzuk. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd folyamatos keverés közben a tejhez adjuk. Kis lángon kb. 10 percig főzzük, amíg összetúrósodik. Hagyjuk kihűlni. Ezután vászonkendőbe tesszük, felakasztjuk, és hagyjuk kicsepegni a levét. Kb. egy napig hűvös helyen pihentetjük, majd a nagy, gombóc alakú ételt a hűtőben tároljuk tálalásig. Tanácsok: Felső-Tisza-vidéki húsvéti étel, fogyasztását sonkával és fonott kaláccsal ajánlják. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |