Tutireceptek.hu fejléc

Sárga túró II. recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
1 liter tej
10 tojás
10 evőkanál cukor
25 dkg túró
1 cs. vaníliás cukor
csipet só

Elkészítés:
A tejet felforraljuk, a túrót belemorzsoljuk és megsózzuk. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd folyamatos keverés közben a tejhez adjuk. Kis lángon kb. 10 percig főzzük, amíg összetúrósodik. Hagyjuk kihűlni. Ezután vászonkendőbe tesszük, felakasztjuk, és hagyjuk kicsepegni a levét. Kb. egy napig hűvös helyen pihentetjük, majd a nagy, gombóc alakú ételt a hűtőben tároljuk tálalásig.

Tanácsok:
Felső-Tisza-vidéki húsvéti étel, fogyasztását sonkával és fonott kaláccsal ajánlják.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgaborsóleves » Sárgarépa krémleves » Sárga túró(Kata-féle) » Sárgarépa csőben sütve
» Sárgadinnyelé » Sárgarépapuding » Sárgaborsókrém » Sárgaborsó krémleves
» Sárgabarack parfé » Sárga krémes kekszkocka » Sárgadinnyés túrótorta » Narancsos sárgarépaleves
» Sárgadinnye-alma lekvár » Tojásos sárgarépa saláta » Tárkonyos sárgaborsóleves » Alma-sárgarépa saláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.