Tutireceptek.hu fejléc

Sárga túró recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 l.tej, 10 e.tojás,1-2 ek.cukor,1 cs.van.cukor,r.citromhéj,esetleg ízlés szerint ő.fahéj,cs.só.

Elkészítés:
A tejet felforraljuk,miközben egy másik tálban a 10 egész tojást ízlés szerint 1-2 ek.cukorral,1 cs.vaníliás cukorral,reszelt citromhéjjal,esetleg kevés őrölt fahéjjal,csipet sóval kikavarunk,majd óvatosan,folytonos kavargatás mellett beleöntjük a tejbe.Lassú tűzön 5-10 percig forraljuk,míg össze nem áll a massza.Ezután sűrű vászonkendőbe kötjük (hogy gombóc alakú legyen!),és hűvös helyre felakasztjuk,hogy lecsorogjon belőle a savó.Ezután hűtőbe tesszük.Felszeleteljük, úgy tesszük a hidegtálra.

Tanácsok:
Finom,édeskés sajtféleség,sonkához a legfinomabb.Szatmári asztalokról húsvétkor nem hiányozhat.Elkészítése nem igényel szakértelmet.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarépa csőben sütve » Sárgadinnye álom » Sárga krémes kekszkocka » Sárgarépás-diós szelet
» Sárgabarackos túrótorta » Sárgabarackturmix » Köleskása sárgarépával » Sárgabarackos bögrés süti
» Sárgarépás reggeli krém » Káposzta-sárgarépa saláta » Krémes sárgadinnyeleves » Sárgadinnye dzsem
» Kakaós-sárgabarackos süti » Sárgarépa fasírt » Sárgabarack torta » Sárgabarack ivólé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.