Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos, lencsés, piskótaszendvics. recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
3 db tojás
1 tk só
4 EK liszt-(pupos)
1 tk sütőpor
3 EK tej
1 mk fehér bors
Töltelék.
5 dkg vaj
10-15 dkg reszelt sajt
1 EK sűrű tejföl
1 tk reszelt hagyma-lila is lehet
1 mk só
10 dkg sonka
3-4 ek lencsefőzelék
4-5 db spenótlevél,nagyságtól függően

Elkészítés:
Tojás sárgáját a sóval habosra keverjük. Liszt, sütőpor, tej, fehérbors bele. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük, forró sütőbe sütjük.
Még melegen feltekerjük a sütőpapír segítségével. Ha kihűlt, megkenjük a sajtos töltelékkel.
Nagyon mutatós, ha előbb a lapot megkenjük kevés majonézzel, vagy reszelt sajttal(hogy a spenót levél tapadjon) rá spenót,sonka, lencse, és arra a töltelék.
A töltelék variálható. Gazdagíthatjuk, kukoricával, sonkával, piros pritamin
paprika kockákkal, vagy zöldborsó, reszelt sárgarépa, reszelt főtt tojás is kerülhet bele.

Egy kicsit állni hagyjuk, és szeletelhető.

Tanácsok:
Előre elkészíthető, és nagyon mutatós, és finom.
Kép a naplómba, vagy itt.
http://picasaweb.google.hu/lh/photo/xkEmKJ7t7k0FGeDuN7mnPg?feat=directlink

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: rolvisa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos tök » Sajtos darált hús rántva » Sajtos burgonyagombóc » Feta sajtos saláta
» Csülkös lencsesólet » Sajtos stangli » Ilcsi(féle) sajtos rúd » Sajtos rétes - tyropita
» Sajtos tejfölös csirkemell » Sajtos baconos kelbimbó » Sajtos-sonkás őzgerinc » Sajtos-virslis karfiol
» Sajtos póréhagyma » Spenótos sajtos tészta » Ropogós négysajtos pizza » Sajtos-gombás karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.