| Sajtos, lencsés, piskótaszendvics. receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 3 db tojás 1 tk só 4 EK liszt-(pupos) 1 tk sütőpor 3 EK tej 1 mk fehér bors Töltelék. 5 dkg vaj 10-15 dkg reszelt sajt 1 EK sűrű tejföl 1 tk reszelt hagyma-lila is lehet 1 mk só 10 dkg sonka 3-4 ek lencsefőzelék 4-5 db spenótlevél,nagyságtól függően Elkészítés: Tojás sárgáját a sóval habosra keverjük. Liszt, sütőpor, tej, fehérbors bele. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük, forró sütőbe sütjük. Még melegen feltekerjük a sütőpapír segítségével. Ha kihűlt, megkenjük a sajtos töltelékkel. Nagyon mutatós, ha előbb a lapot megkenjük kevés majonézzel, vagy reszelt sajttal(hogy a spenót levél tapadjon) rá spenót,sonka, lencse, és arra a töltelék. A töltelék variálható. Gazdagíthatjuk, kukoricával, sonkával, piros pritamin paprika kockákkal, vagy zöldborsó, reszelt sárgarépa, reszelt főtt tojás is kerülhet bele. Egy kicsit állni hagyjuk, és szeletelhető. Tanácsok: Előre elkészíthető, és nagyon mutatós, és finom. Kép a naplómba, vagy itt. http://picasaweb.google.hu/lh/photo/xkEmKJ7t7k0FGeDuN7mnPg?feat=directlink Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: rolvisa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |