| Sajtos galuska a'la Veres Kati receptEgytálételek Hozzávalók: 20 dkg rétesliszt 2 tojás 10 dkg mangalica füstölt szalonna 2 dl tejföl 10 dkg gouda sajt só késhegynyi pirospaprika 2 csokor kapor Elkészítés: A lisztbôl a tojásokkal, a reszelt sajttal, egy kevés sóval meg annyi vízzel, hogy galuskatésztát kapjunk, tésztát keverünk. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, de nem dolgozzuk ki, akkor jó ha kicsit csomós marad. Jó félórát pihentetjük, utána sós vízbe hosszúkás galuskákat szaggatunk, kifôzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, ropogósra kisütjük, és a pörcöt kiszedjük. A lesz?rt galuskát megforgatjuk a szalonnazsírban, és elômelegített tálra tesszük. Pirospaprikával összekevert forró tejföllel meglocsoljuk, és a szalonnapörcöt a tetejére szórjuk. Salátával kínáljuk. Ezt a receptet nagymamámtól tanultam:)) Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: vereskati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |