| Sajtos fokhagymás csirkecomb receptHúsételek Hozzávalók: 8 kisebb csirkecomb 4 gerezd fokhagyma só, bors 2 kk. morzsolt majoránna 2 ek. olaj 20 dkg füstölt sajt 8 vékony szelet bacon /szalonna ¼ szelet piros húsú paprika 4-8 zöldfűszerbóbita Elkészítés: A csirkecombokat leöblítjük, lehúzzuk a bőrüket, majd a húsos-gömbölyű felükre fordítjuk őket, és ujjheggyel kitapintjuk a felső combokban a csontot. A húst a csont fölött mélyen bemetsszük, majd átvágjuk az izületeket, és kiszabadítjuk-kiemeljük a csontot (az alsó combokat nem csontozzuk ki).180 C-ra előmelegítetjük a sütőt. Alufóliával kibélelünk egy nagyobb sütőedényt, és megkenjük olajjal. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk. A felső combok kicsontozott felületét bedörzsöljük sóval, frissen őrölt borssal, majoránnával és az arányosan elosztott, áttört fokhagymával, végül a sütőedénybe fektetjük őket. A sajtot megreszeljük és a csirkecombok tetejére halmozzuk, majd mindegyikre 1 szelet bacon/szalonnát fektetünk. A forró sütőben pirosra, ropogósra sütjük (45-50 perc) (ha nagyon pirul az aljuk, egy kevés vizet öntünk alá) A combokat tálra tesszük, meglocsoljuk a pecsenyealjjal, és a vékony csíkokra szeletet paprikával, valamint zöldfűszerbóbitákkal díszítve azonnal tálaljuk. Pirított hagymával ízesített burgonyapürét, vegyes salátát kínálhatunk hozzá. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |