| Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve receptHúsételek Hozzávalók: 10 dkg bacon szalonna 50 dkg darált sertéshús 2 kisebb tojás 1 kis csokor friss petrezselyemlevél 1 kk só 1 nagy csipet bors 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagy gerezd fokhagyma) 6 púpos ek zsemlemorzsa 10 dkg trappista sajt Elkészítés: A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk, a masszába szórjuk a zsemlemorzsával együtt. Legvégül a reszelt sajtot dolgozzuk bele. A szalonna csíkokat kettévágjuk és a számukhoz igazítva golyókat formázunk. (Nekem 7 bacon volt a tasakban, így 14 gombócot sodortam.) Minden fasírtgolyót betekerünk egy csík szalonnába. Nem baj, ha nem ér össze teljesen, kicsit nyomjuk a szalonna végét a masszába, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a bacon hajtás rész alulra kerüljön. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt hőlégkeveréssel szép pirosra sütjük. Külön zsiradék a sütéshez nem szükséges. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |