Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos csirkemell, pirított steakburgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
15 dkg trappista jellegű sajt

bors
borsikafű
1/2 fej lila hagyma
1 kg újburgonya
olaj

Elkészítés:
A megtisztított burgonyát sós vízben előfőzőm (forrástól 10 perc), ezután lehűtöm
Közben a megmosott, megtisztított csirkemelleket megnyitom, de nem vágom át. Fólia alatt kiklopfolom. Sózom és borsozom mindkét oldalát.
Ezután egy tálba reszelem a sajtot, finomra vágom a hagymát és megszórom borsikafűvel.Összekeverem a tölteléket, és betöltöm a csirkemellekbe. Ráhajtom a másik felét, megnyomkodom, majd hűtőbe rakom fél órára fóliával letakarva.
A pihent csirkemelleket kivesszem. Fél dl olajat felhevítek egy serpenyőben, és megsütöm mindkét oldalát. Ha a sajt olvadva kifolyik, ne ijedjünk meg, az is megsül. Óvatosan fordítsuk meg, majd süssük készre.
Amíg sül a csirkemell, cikkezzük fel a burgonyát, és bő olajban hirtelen süssük ki azt is.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok!


A receptet beküldte: ajren


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Extra sajtos csirkemell » Sajtos lasagne » Sajtos tejfölös csirke » Paplanos csirkemell
» Csirkemell palacsinta » Csirkemell lipcsei módra » Sajtos rudak » Sajtos-sonkás karfiol
» Karamellás-csirkemell » Sűtőtökös csirkemell » Sajtos krémes » Füstölt sajtos muffin
» Csirkemell gombamártással » Juhtúrós sajtos rudak » Sajtos-tojásos rizs » Töltött sajtos kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.