| Sajtos csirkemell, pirított steakburgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 4 csirkemellfilé 15 dkg trappista jellegű sajt só bors borsikafű 1/2 fej lila hagyma 1 kg újburgonya olaj Elkészítés: A megtisztított burgonyát sós vízben előfőzőm (forrástól 10 perc), ezután lehűtöm Közben a megmosott, megtisztított csirkemelleket megnyitom, de nem vágom át. Fólia alatt kiklopfolom. Sózom és borsozom mindkét oldalát. Ezután egy tálba reszelem a sajtot, finomra vágom a hagymát és megszórom borsikafűvel.Összekeverem a tölteléket, és betöltöm a csirkemellekbe. Ráhajtom a másik felét, megnyomkodom, majd hűtőbe rakom fél órára fóliával letakarva. A pihent csirkemelleket kivesszem. Fél dl olajat felhevítek egy serpenyőben, és megsütöm mindkét oldalát. Ha a sajt olvadva kifolyik, ne ijedjünk meg, az is megsül. Óvatosan fordítsuk meg, majd süssük készre. Amíg sül a csirkemell, cikkezzük fel a burgonyát, és bő olajban hirtelen süssük ki azt is. Tanácsok: Jó étvágyat kívánok! A receptet beküldte: ajren Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |