Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes brokkolikrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1,5 dl tejszín
3-4 gerezd fokhagyma
1 fej brokkoli
1 evőkanál vaj
1 db vöröshagyma
1 liter húslevesalaplé
só, bors, szerecsendió

Elkészítés:
A felaprított vöröshagymát megpároljuk a vajon, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Felöntjük az alaplével, majd belekeverjük az áttört fokhagymát. Fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára főzzük a brokkolit. Amikor még csak roppanós, párat kiszedünk belőle, ezzel díszítjük majd a kész levest.
Amikor megfőtt a zöldség, botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is, és még egyszer felforraljuk. A levest tányérba szedjük, és a félretett brokkolidarabokkal tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőtökös tejszínes csirke » Tejszínes-sonkás tészta » Tejszínes kukorica leves » Tejszínes zellersaláta
» Tejszínes pulykaszárny » Tejszínes cukini főzelék » Tejszines spenótos tészta » Tejszines sajtoscsirkemell
» Tejszines gombás » Tejszínes-gombás szósz » Tejszínes csirkemellfilé » Tejszínes epertorta
» Tejszínes pulykaragu » Sonkás tejszínes tészta » Tejszínes-gombás penne » Tejszines álom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.