| Rumpuncsos-habos piskótatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 200g babapiskóta 1 rumpuncsos főzős pudingpor 3 ek cukor 0,5 l tej 1 tejszínhabpótlópor (coop) 2 dl tej 1 tortazselépor (coop) 3 ek cukor 250 ml víz (Lehet szőlőlé is) 3 ek rum(vagy rumaroma) néhány ek tej 1 zacskó mazsola Elkészítés: A mazsolát beáztatom 3 órával a készítés előtt rumos tejbe. Kb 2 ujjnyival lepje el. Előkészítem a kapcsos tortaformát. Megfőzöm előírás szerint a tortazselét. Mikor majdnem kenhető beleteszem a mazsola kb1/3-át. Megcsinálom előírás szerint a tejszínhabot. Elkészítem előírás szerint a rumpuncs pudingot. Közvetlenül gázelzárás után belekeverem a mazsola nagyobbik részét. Ha nem szívta fel az összes tejet, az is mehet bele. Rétegezem a formába a következőképpen: Babapiskóta, puding, babapiskóta, tejszínhab, zselé. Beteszem éjszakára a hűtőbe, másnapra szívja meg magát a piskóta. Leveszem a formát, és olyan, mint egy igazi torta. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |