| Rumos-diós-mazsolás szaloncukor receptHozzávalók: 70-80 darabhoz: • 40 dkg darált dió • 20 dkg porcukor • 15 dkg mazsola • 1 narancs lereszelt héja • fél dl rum (helyettesíthetjük rumaromával) • 30 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os) Elkészítés: Keverjük össze a diót a porcukorral, adjuk hozzá a rumot, hogy gyúrható masszát kapjunk. (Egészen kis részletekben adagoljuk, miközben gyúrjuk a masszát.) Reszeljük le a megmosott narancs héját, a mazsolát aprítsuk fel, gyúrjuk össze a diómasszával. Csomagoljuk fóliába a diómasszát, és tegyük a hűtőbe kb. 1 órára, majd formázzunk belőle szaloncukrokat. Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét, villa segítségével egyenként vonjuk be csokival a szaloncukrokat. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk. A receptet beküldte: gmarta5 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |