Tutireceptek.hu fejléc

Rumos-diós-mazsolás szaloncukor recept

Kategória:


Hozzávalók:
70-80 darabhoz:
• 40 dkg darált dió
• 20 dkg porcukor
• 15 dkg mazsola
• 1 narancs lereszelt héja
• fél dl rum (helyettesíthetjük rumaromával)
• 30 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)

Elkészítés:
Keverjük össze a diót a porcukorral, adjuk hozzá a rumot, hogy gyúrható masszát kapjunk. (Egészen kis részletekben adagoljuk, miközben gyúrjuk a masszát.) Reszeljük le a megmosott narancs héját, a mazsolát aprítsuk fel, gyúrjuk össze a diómasszával. Csomagoljuk fóliába a diómasszát, és
tegyük a hűtőbe kb. 1 órára, majd formázzunk belőle szaloncukrokat.
Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét,
villa segítségével egyenként vonjuk be csokival a
szaloncukrokat. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk.


A receptet beküldte: gmarta5


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szaloncukor » Krémszaloncukor házilag » Házi szaloncukor II. » Házi szaloncukor
» Szaloncukor süti » Szaloncukor cukor nélkül » Andi házi szaloncukorja » Szaloncukor (konzum)
» Krémszaloncukor » Vaníliás mákos guba » Karácsonyi kevert süti » Karácsonyi puncsocska
» Moncsa bejglije » Karácsonyi borkrémleves » Karácsonyi csillagpuncs » Gesztenyés bejgli másként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.