| Rumos csokoládéhab (4 főre) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg jó minőségű étcsokoládé három tojás 10 dkg cukor két teáskanál rum 2,5 dl tejszín Elkészítés: 1. A csokoládét összetörjük vagy felaprítjuk, és tűzálló tálba tesszük. Egy lábost félig megtöltünk vízzel, és felforraljuk, majd a lábost levesszük a tűzről, és a csokoládés tálat az edény peremére ültetjük, ügyelve arra, hogy az alja ne érjen a vízbe. A csokoládét addig kevergetjük, amíg megolvad, majd félretesszük hűlni. 2. A tojásokat a cukorral (ha van, elektromos habverővel) krémes-fehérre keverjük. 3. A keveréket átöntjük egy nagyobb tálba, hozzákeverjük az olvasztott csokoládét meg a rumot, és még tovább hűlni hagyjuk. Közben a tejszínt lazán felverjük, és a krémhez keverjük azt is. 4. A habot négy formába vagy desszertes pohárba kanalazzuk, és két órára, vagy amíg megdermed, a hűtőbe tesszük. Csokoládélevelekkel díszítve kínálhatjuk. (Az elkészítési idő a hűtést nem tartalmazza A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |