Tutireceptek.hu fejléc

Rumos csokoládéhab (4 főre) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg jó minőségű étcsokoládé
három tojás
10 dkg cukor
két teáskanál rum
2,5 dl tejszín

Elkészítés:
1. A csokoládét összetörjük vagy felaprítjuk, és tűzálló tálba tesszük. Egy lábost félig megtöltünk vízzel, és felforraljuk, majd a lábost levesszük a tűzről, és a csokoládés tálat az edény peremére ültetjük, ügyelve arra, hogy az alja ne érjen a vízbe. A csokoládét addig kevergetjük, amíg megolvad, majd félretesszük hűlni.

2. A tojásokat a cukorral
(ha van, elektromos habverővel)
krémes-fehérre keverjük.

3. A keveréket átöntjük egy nagyobb tálba, hozzákeverjük az olvasztott csokoládét meg a rumot, és még tovább hűlni hagyjuk. Közben a tejszínt lazán felverjük, és a krémhez keverjük azt is.
4. A habot négy formába vagy desszertes pohárba kanalazzuk, és két órára, vagy amíg megdermed, a hűtőbe tesszük. Csokoládélevelekkel díszítve kínálhatjuk. (Az elkészítési idő a hűtést nem tartalmazza


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos, diós, kávés szelet » Rumos-burgonyás palacsinta » Rumos félhold süti » Rumos dióbomba
» Rumos ananász » Rumos áfonyakrém » Rumos kétszínű sütemény » Diós-rumos fincsi kocka
» Rumos-diós kockák » Csokoládéhab » Epres rumos Trifle » Rumos keksz golyók
» Francia csokoládéhab » Palacsinta rumos öntettel » Rumos vaníliás szelet » Rumos-meggyes kókuszgolyóm


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.