| Murmuc receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 pohár kefír, 3 pohár kristálycukor, 3 pohár finomliszt, 3 db tojás, 3 evőkanál kakaópor, 1,5-2 kávéskanál szódabikarbóna, 1,5-2 kávéskanál sütőpor, 1 pohár olaj, 1 csomag kókuszreszelék, 0,7-1 üveg eperlekvár. Elkészítés: A hozzávalókat a kókusz és az eperlekvár kivételével öntsük egy tálba. Kókuszreszelékkel töltsünk meg egy kefírespoharat és adagoljuk a masszához, a maradék kókuszreszeléket tegyük félre. Aztán keverjük össze kézi, majd gépi habverővel a masszát, majd öntsük egy megfelelő méretű tepsibe, és 180 fokon, 40-45 percig süssük. A tepsiben a massza csak félig legyen, mert még megdagad a sütőben! Ha kész, vegyük ki a sütőből, vastagon kenjük meg eperlekvárral, majd vastagon szórjuk meg kókuszreszelékkel. Tanácsok: A kristálycukrot, az étolajat valamint a finomlisztet a kefír műanyagpoharaival mérjük ki! A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |