| Rizsgombóc kapros csirkével receptHúsételek Hozzávalók: 25 dkg rizs 10 dkg reszelt sajt 2 db tojás petrezselyem só, bors 1 kg csirkemellfilé 1 csokor kapor liszt pici tej kefir Elkészítés: A rizst forró olajon pirítjuk, közben folyamatosan kevergetjük, hogy le ne égjen. Dupla mennyiségű forró vízzel leöntve, fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg az összes folyadékot beszívja. Hagyjuk kihűlni. A tojást felverjük, összekeverjük a reszelt sajttal, és a rizsbe forgatjuk. Hagyjuk hűlni. Ezután nedves kézzel nagy, diónyi gombócokat formálunk a masszából, és tűzálló tálba, szorosan egymás mellé rakjuk. Amíg a rizs hűl, elkészítjük a kapormártást. A megmaradt 2 evőkanál olajon habzásig hevítjük a lisztet, ráöntjük a forró tejet, és kevergetve sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a kefírt, a sót, a borsot és a vágott kaprot. A csirkemelleket 4 szeletbe vágjuk, sózzuk, majd elősütjük, és a gombócok mellé rakjuk. A mártást ráöntjük, és az előmelegített, forró sütőbe épp csak annyi időre tesszük, hogy a mártás rásülhessen a gombócokra és a húsra. És tálalhatjuk is! A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |