Tutireceptek.hu fejléc

Rizsgombóc kapros csirkével recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
25 dkg rizs
10 dkg reszelt sajt
2 db tojás
petrezselyem
só, bors
1 kg csirkemellfilé
1 csokor kapor
liszt
pici tej
kefir

Elkészítés:
A rizst forró olajon pirítjuk, közben folyamatosan kevergetjük, hogy le ne égjen. Dupla mennyiségű forró vízzel leöntve, fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg az összes folyadékot beszívja. Hagyjuk kihűlni.
A tojást felverjük, összekeverjük a reszelt sajttal, és a rizsbe forgatjuk. Hagyjuk hűlni. Ezután nedves kézzel nagy, diónyi gombócokat formálunk a masszából, és tűzálló tálba, szorosan egymás mellé rakjuk.
Amíg a rizs hűl, elkészítjük a kapormártást. A megmaradt 2 evőkanál olajon habzásig hevítjük a lisztet, ráöntjük a forró tejet, és kevergetve sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a kefírt, a sót, a borsot és a vágott kaprot.

A csirkemelleket 4 szeletbe vágjuk, sózzuk, majd elősütjük, és a gombócok mellé rakjuk. A mártást ráöntjük, és az előmelegített, forró sütőbe épp csak annyi időre tesszük, hogy a mártás rásülhessen a gombócokra és a húsra. És tálalhatjuk is!


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis tortilla csirkével » Tejfölös, kapros hús » Tojásos-kapros csirkemell » Tejfölös kapros újburgonya
» Kapros zúzaleves » Kapros sajtkoktél » Linzeres kapros túrós » Kapros cukkiniropogós
» Kapros patisszonfőzelék » Kapros-túrós lepény » Kapros cukkinikrém » Kapros-túrós töltött gomba
» Kapros joghurtturmix » Zöldsaláta csirkével » Csirkével töltött gomba » Tökfőzelék kaprosan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.