| Rizses saláta kukoricával és virslivel receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 20 dkg rizs, 4 db frankfurti virsli, 1 fej vöröshagyma, 1 nagy ecetes uborka, 1 zöld húsú paprika, 10 dkg konzerv kukorica, 1 ek.mustár, 2 ek.olívaolaj, chef balzsamecet. Elkészítés: A rizst megfőzzük,leszűrjük,hideg csapvízzel leöblítjük és szikkadni hagyjuk.A virslit vékony karikára vágjuk.A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk.Hasonlóan az uborkát is felaprítjuk.A paprikát megmossuk,húsát csíkokra vágjuk.Salátástálba tesszük a kukoricát a levével együtt,a virslit,a hagymát és az uborkát,összekeverjük a rizzsel.Hozzáadjuk a paprikát.A mustárt az olajjal simára keverjük,a salátára öntjük,végül a balzsamecettel megspricceljük és összeforgatjuk. Tanácsok: Kb.30 perccel az elkészülte után fogyasszuk,hogy az ízek jól összeérjenek. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: PIROS35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |