Tutireceptek.hu fejléc

Rigó Jancsi - lisztérzékenyeknek recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 tojás
8 e.kan. cukor( cukrosoknak: 4 e.kan.glukonon,vagy fruktóz)
6 e.kan .liszt( lisztérzékenyek: rizsliszt)
2 e.kan. darált dió
1 e. kan. kakaópor
1/2 cs. sütőpor

Töltelék:

5 dl habtejszín
4 e.kan.vaníliás porcukor( diétásan: glukonon, van. aromával)
1 csapott e.kan. baracklekvár(cukrosoknak: diabetikus)
1 tábla Party étcsokoládés tortabevonó( vagyis diabetikus)
3 cl rum

Elkészítés:
A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot,tovább verjük,s mikor kemény a hab, egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját.
A sütőporral,kakaóval szitált lisztet, amibe a diót is belekevertük, hozzáadjuk a tojásos masszához.Lehetőleg ne nagyon törjük a habot.
Sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben sütjük, előmelegített sütőben, közepes ( 170-180 fokos) hőmérsékleten.

A tejszínt habosra verjük, hozzáadjuk a cukrozott kakaót is.
A zselatint 1 dl vízben feloldjuk melegítve, langyosra hűtjük.Egy-két kanál tejszínes masszát elkeverünk benne, s így adagoljuk a többi tejszínes krémhez.

A tésztát két részre osztjuk, visszatesszük az egyiket a tepsibe, megkenjük lekvárral, s ráöntjük a krémet.
Hűtőbe tesszük dermedni.
A másik lapot bevonjuk rumos olvasztott csokival.
Tálalás előtt ezt a lapot kockákra vágjuk, s így tesszük a krém tetejére
A kockák mentén éles késsel feldaraboljuk a tölteléket az alsó lappal együtt.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rigójancsi » Rigó Jancsi_bevált » Rigó Jancsi Emyke módjára » Kalács lisztérzékenyeknek
» Rigó Jancsi (diabetikus) » Egyszerű Rigó Jancsi » Rigó Jancsi » Rigó Jancsi torta
» Rigó Jancsi muffin » Rigó Jancsi (Kata féle) » Háziasszony remeke » Bögrés-mikró recept
» Meggyes rácsos » Tejszínes-kávés csók » Isteni sültalma » Kokuszos szedertorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.