| Rigó Jancsi - lisztérzékenyeknek receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 tojás 8 e.kan. cukor( cukrosoknak: 4 e.kan.glukonon,vagy fruktóz) 6 e.kan .liszt( lisztérzékenyek: rizsliszt) 2 e.kan. darált dió 1 e. kan. kakaópor 1/2 cs. sütőpor Töltelék: 5 dl habtejszín 4 e.kan.vaníliás porcukor( diétásan: glukonon, van. aromával) 1 csapott e.kan. baracklekvár(cukrosoknak: diabetikus) 1 tábla Party étcsokoládés tortabevonó( vagyis diabetikus) 3 cl rum Elkészítés: A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot,tovább verjük,s mikor kemény a hab, egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját. A sütőporral,kakaóval szitált lisztet, amibe a diót is belekevertük, hozzáadjuk a tojásos masszához.Lehetőleg ne nagyon törjük a habot. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben sütjük, előmelegített sütőben, közepes ( 170-180 fokos) hőmérsékleten. A tejszínt habosra verjük, hozzáadjuk a cukrozott kakaót is. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk melegítve, langyosra hűtjük.Egy-két kanál tejszínes masszát elkeverünk benne, s így adagoljuk a többi tejszínes krémhez. A tésztát két részre osztjuk, visszatesszük az egyiket a tepsibe, megkenjük lekvárral, s ráöntjük a krémet. Hűtőbe tesszük dermedni. A másik lapot bevonjuk rumos olvasztott csokival. Tálalás előtt ezt a lapot kockákra vágjuk, s így tesszük a krém tetejére A kockák mentén éles késsel feldaraboljuk a tölteléket az alsó lappal együtt. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |