| Diós kagyló receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók A tésztához 12 dkg porcukor 25 dkg Rama 37 dkg liszt 1/2 citrom reszelt héja 1 vaníliás cukor A mintához 3 dkg Rama kakaópor A töltelékhez 22 dkg puha Rama 1 dl rum 15 dkg darált dió 18 dkg porcukor Elkészítés: Elkészítés 1.A hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük. 2.Előkészítjük a fémformákat. Az ujjunkkal félig ívesen megkenjük a kagylóformák belsejét Ramával és kakaóporba nyomjuk. A felesleget kiütögetjük belőle. 3.A tésztából 1,5 dkg-os darabokat csípünk, kb. 25 darabot és ezeket a formákba nyomkodjuk úgy, hogy a közepük homorú legyen. Középen villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 °C-on 10-12 perc alatt megsütjük. 4.A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, majd a kihűlt kagylóhéjak közé töltjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |