| A legfinomabb csokis muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojás 4,5 bögre liszt 2 bögre cukor 4,5 kis (175 g) natúr joghurt 3 cs. vaníliás cukor 1,5 cs. sütőpor 0,75 bögre étolaj csipet só 3 tábla (ét)csoki 0,5-1 cs. mazsola Elkészítés: A csokit felaprítjuk, legegyszerűbb késsel apróra vágni. Egy nagy tálba belemérjük a lisztet, hozzákeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, sót, ráütjük a tojásokat, majd beleöntjük a joghurtot is. Alaposan összekeverjük fakanállal (nem kézzel), majd ezután többszörre adjuk hozzá az olajat (kicsit nehezen veszi fel a tészta). Ezután mehet bele a csoki és a mazsola. A muffinformákat kb. 3/4 -ig töltjük a masszával (egy evőkanállal szépen megtölthetők a formák), előmelegített sütőben addig sütjük, míg a muffinok teteje szép aranysárga lesz. Tanácsok: Mazsola helyett/mellett mehet bele rumos meggy, mandula, stb. Én nem muffinformát használok, hanem a klasszikus kosárkaformákba teszek muffinpapírt, így sütöm a sütiket. Így valamivel kisebbek lesznek a muffinok, de gyorsabb a sütés, mert egy tepsibe belefér 20 forma. A leírt adag elég nagy, kb. 60-80 muffin lesz belőle - formamérettől függően. A formák megtöltésekor érdemes időnként átkevergetni a masszát, mert a csoki leszáll az aljára. A receptet beküldte: biro.csilla Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |