| Réteges puding gránátalmával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 csomag pudingpor (különböző ízek: vanília, csoki, puncs) 1,5 l tej cukor tejszínhab 1 db gránátalma csokireszelék Elkészítés: 1. Egy pici tejben elkeverjük külön-külön a pudingporokat és ízlés szerint a cukrot. 2.Felteszünk fél liter tejet főni (kis lángon), majd mikor már hártyásodik a teteje, hozzáadjuk az egyik pudingporos keveréket. Azt, amelyiket a poharunk, vagyis a réteg aljára szeretnénk. 3.Ha elkezd besűrűsödni (folyamatosan kavargatni kell!), akkor poharakat veszünk elő, és szépen elosztjuk bennük a pudingot. A pohár méretétől is függ, hogy mennyi személyre elegendő lesz az adag, én az átlag 4 adagot írtam be, de kisebb pohárba töltve többet is kaphatunk. 4. Várjunk egy kicsit, míg a puding kihűl. Ilyenkor télen akár az ablakpárkányba is kitehetjük, hogy felgyorsítsuk a folyamatot. 5. Végezzük el az előző lépéseket a második adag pudinggal, majd a harmadikkal is. 6.Díszítsük a tetejét gránátalmamaggal, vagy más kedvelt gyümölccsel, tejszínhabbal, esetleg csokireszelékkel. Tanácsok: Igazán finom és látványos kis desszert,bármilyen alkalomra kiváló. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |