| Réteges kakaós-fahéjas krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csomag (25 dkg) leveles tészta 1 ek holland, cukrozatlan kakaópor 1 kk fahéj Krém: 250 ml habtejszín 25 dkg mascarpone sajt 1 csomag zselatinfix por 4 ek porcukor 1 vaníliarúd kikapart magjai 1 csomag vaníliás cukor 1 narancs reszelt héja 1 csipet só Elkészítés: A kakaóport és a fahéjat keverjük össze. Ennek a keveréknek a felét szórjuk a felületre, ahol a tésztát nyújtani fogjuk. A tésztát ezután nyújtsuk ki, és a tetejét is hintsük meg a keverék másik felével. Kezünkkel egyengessük el rajta. A kinyújtott tésztát függőlegesen vágjuk 3 részre, és tegyük sütőpapíros tepsire. A tetejükre helyezzünk egy újabb réteg sütőpapírt, és tegyünk rá egy másik tepsit. Ez a lépés azért nagyon fontos, mert így a tészta nem fog túlságosan megemelkedni. Előmelegített, 200 fokos sütőben 15 percig sütjük a lapokat. Közben készítsük el a krémet. Krém készítése: Verjük fel a habtejszínt két evőkanálnyi porcukorral és a zselatinfix-szel. Egy másik tálba rakjuk a mascarponét, a narancshéját, a vaníliát, és az újabb két evőkanálnyi cukrot. Ezt egy kicsit keverjük össze, és adjuk hozzá a felvert tejszínhabot. Forgassuk alaposan össze, és lapok kihűléséig rakjuk vissza a hűtőszekrénybe. Miután a leveles lapok megsültek és langyosra hűltek, következhet a töltés. Összeállítás: A három lapot két rétegben töltsük meg, és rakjuk néhány órára a hűtőszekrénybe. Tálaláskor vékonyan hintsük meg a tetejét porcukorral. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |