| Répatorta narancsos krémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1,5 dl olaj 4 evőkanál narancslé 20 dkg cukor 20 dkg barnacukor 4 darab tojás 2 teáskanál sütőpor 1 teáskanál szódabikarbóna 1 teáskanál vaníliaaroma 1 teáskanál fahéj 1 teáskanál só 25 dkg liszt 8 közepes méretű répa 10 dkg darált dió vagy mogyoró A krémhez: 50 dkg krémsajt 15 dkg porcukor 1 narancs reszelt héja Elkészítés: A cukrot, az olajat, a narancslevet, a vaníliás cukrot és az enyhén felvert tojásokat összekeverjük. Egy másik tálban pedig a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat vegyítjük össze. Ezután a két keveréket alaposan elkeverjük, majd beletesszük a reszelt répát és a darált diót. Lisztezett, vajazott tortaformába tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Miközben sül a tortánk elkészítjük a krémet. A krémhez a krémsajtot a porcukorral fényesre keverjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a narancs finomra reszelt héját. Ha kész a torta, kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk lapjával, és megtöltjük a krém 1/3-ával, a többi krémmel pedig bevonjuk a tortát. A tetejét kókuszreszelékkel díszítjük. Tanácsok: Ha fűszeresebb répatortát szeretnénk, tegyünk az alapba 1/2 teáskanál gyömbérport és 1/4 teáskanál szerecsendiót. Mogyoróval is nagyon finom a dió helyett. A receptet Koszogovits Sándorné küldte A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |