| Rakott paradicsom belga módra receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50 dkg uborka 50 dkg padlizsán 50 dkg paradicsom 25-30 dkg füstölt sonka 20 dkg szeletelt bacon 2 gerezd fokhagyma 1 húsleveskocka petrezselyemzöld Elkészítés: Az uborkát és a padlizsánt hámozzuk meg, majd szeleteljük fel. A padlizsánt két percre tegyük forrásban lévő vízbe, majd hagyjuk, hogy lecsepegjen. Egy tűzálló tál alját rakjuk ki baconnel. Kezdjük el rétegezni, először egy sor karikára vágott uborkát, majd padlizsánszeleteket, paradicsomkarikákat, és végül a tetejére a füstöltsonka szeleteket. Tegyünk rá még egy sorozatot. Apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét. A leveskockát 1 dl vízben oldjuk fel, zúzzuk bele a fokhagymát, pároljuk néhány percig, majd locsoljuk meg vele a rakottast. A tetejét borítsuk be baconnel, és 20 perc alatt süssük készre. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |