Tutireceptek.hu fejléc

Rakott paradicsom belga módra recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg uborka
50 dkg padlizsán
50 dkg paradicsom
25-30 dkg füstölt sonka
20 dkg szeletelt bacon
2 gerezd fokhagyma
1 húsleveskocka
petrezselyemzöld

Elkészítés:
Az uborkát és a padlizsánt hámozzuk meg, majd szeleteljük fel. A padlizsánt két percre tegyük forrásban lévő vízbe, majd hagyjuk, hogy lecsepegjen. Egy tűzálló tál alját rakjuk ki baconnel. Kezdjük el rétegezni, először egy sor karikára vágott uborkát, majd padlizsánszeleteket, paradicsomkarikákat, és végül a tetejére a füstöltsonka szeleteket. Tegyünk rá még egy sorozatot. Apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét. A leveskockát 1 dl vízben oldjuk fel, zúzzuk bele a fokhagymát, pároljuk néhány percig, majd locsoljuk meg vele a rakottast. A tetejét borítsuk be baconnel, és 20 perc alatt süssük készre.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertésborda Karcsi módra » Pacal brazil módra » Rakott gomba kiflivel » Mézes rakott
» Francia Rakottkrumpli » Paradicsom hagymás túróval » Tonhal salata Maris modra » Pizzatészta Diana módra
» Paradicsomos mozzarella » Töltött káposzta Ági módra » Rakott tök hús nélkül » Csokikocka Helga módra
» Mediterrán rakott zöldség » Csülök Maja módra » Friss kolbász bajor módra » Zsályás paradicsomleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.