Tutireceptek.hu fejléc

Rakott kelkáposzta egyszerűen recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1,5 kg kelkáposzta, 70 dkg darált sertéstarja (vagy lapocka), 20 dkg rizs, 7 dl tejföl, 20 dkg vöröshagyma, só, 1 kiskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál köménymag, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 fakanálnyi mangalicazsír.

Elkészítés:
A kelkáposztát félbe vágjuk, a torzsát kivesszük, és enyhén sós vízben 10-15 percig főzzük. A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A felhevített mangalicazsírra szórjuk a köménymagot, majd megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a darált húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk az őrölt paprikával, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A végén megborsozzuk, és összekeverjük a megpárol rizzsel. A tepsi aljára tesszük a kelkáposzta felét, ráterítjük a tölteléket. Befedjük a maradék káposztával, és meglocsoljuk a tejföllel. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
Egyszerű, gyors és olcsó

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott kel gombával » Rakott spárga » Kelkáposztatekercs másként » Rakott szűzpecsenye
» Rakott bab » Rakott kel gombás rizzsel » Rakott alma banánnal » Rakott zöldbab tarhonyával
» Meggyes rakott piskóta » Túrós rakott spagetti » Ananászos rakott karaj » Pizza alap egyszerűen
» Rakott csirkemell gazdagon » Sziciliai rakott pacal » Rakott őszibarack » Kelkáposzta főzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.