| Rakott kelkáposzta egyszerűen receptEgytálételek Hozzávalók: 1,5 kg kelkáposzta, 70 dkg darált sertéstarja (vagy lapocka), 20 dkg rizs, 7 dl tejföl, 20 dkg vöröshagyma, só, 1 kiskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál köménymag, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 fakanálnyi mangalicazsír. Elkészítés: A kelkáposztát félbe vágjuk, a torzsát kivesszük, és enyhén sós vízben 10-15 percig főzzük. A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A felhevített mangalicazsírra szórjuk a köménymagot, majd megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a darált húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk az őrölt paprikával, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A végén megborsozzuk, és összekeverjük a megpárol rizzsel. A tepsi aljára tesszük a kelkáposzta felét, ráterítjük a tölteléket. Befedjük a maradék káposztával, és meglocsoljuk a tejföllel. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: Egyszerű, gyors és olcsó Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |