| Rakott karfiol petrezselyemmel receptEgytálételek Hozzávalók: 15 dkg rizs 40 dkg darált hús (lapocka) 40-50 dkg karfiol 20 dkg sovány tejföl 15 dkg hagyma őrölt petrezselyem Só Bors Őrölt paprika Elkészítés: A húst , rizst , hagymát lereszelve , fűszereket,petrezselymet és tojásokat jól összekeverjük. A karfiolt nagyobb rózsákban hagyva megpároljuk párolóban . Egy jénai tálat kivajazunk , az aljába karfiolt teszünk,erre a húsos rizs,majd újra karfiol,majd addig így váltogatjuk amíg el nem fogy . A teteje karfiol legyen . A tejfölt sózzuk és alaposan belocsoljuk vele a karfiolt. Kb 20 percig fóliával letakarva sütjük , majd a fóliát levéve még 15-20 perc alatt pirosra sütjük . Tanácsok: kb 4 adag Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: stechner Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |