Tutireceptek.hu fejléc

Rakott karfiol petrezselyemmel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
15 dkg rizs
40 dkg darált hús (lapocka)
40-50 dkg karfiol
20 dkg sovány tejföl
15 dkg hagyma
őrölt petrezselyem

Bors
Őrölt paprika

Elkészítés:
A húst , rizst , hagymát lereszelve , fűszereket,petrezselymet és tojásokat jól összekeverjük.
A karfiolt nagyobb rózsákban hagyva megpároljuk párolóban .
Egy jénai tálat kivajazunk , az aljába karfiolt teszünk,erre a húsos rizs,majd újra karfiol,majd addig így váltogatjuk amíg el nem fogy . A teteje karfiol legyen . A tejfölt sózzuk és alaposan belocsoljuk vele a karfiolt.
Kb 20 percig fóliával letakarva sütjük , majd a fóliát levéve még 15-20 perc alatt pirosra sütjük .

Tanácsok:
kb 4 adag

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: stechner


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott gombás saláta » Rakott nokedli » Rakott bundáskenyér » Csőben sült karfiol
» Csirkerakottas » Húsvéti rakott csirkemell » Mexikói rakott káposzta » Rakott hús füstöltsajttal
» Zöldséges, rakott hús » Csirkés rakott tészta » Rakott zöldbab » Rakott karfiol diétázóknak
» Sziciliai rakott pacal » Majorannás rakott zöldbab » Kairói rakott padlizsán » Pudingos rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.