| Rakott csirkemell igen gazdagon receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé 25 dkg füstölt fehérpecsenye 20 dkg szeletelt bacon 25 dkg szeletelt füstölt sajt 50 dkg szeletelt csiperkegomba 20 dkg túró 2 dl 20%-os főzőtejszín mustár 1 közepes méretű vöröshagyma 2 evőkanál szójaszósz só, bors fokhagymapor kakukkfű kacsazsír vaj Elkészítés: Egy csészében a szójaszósszal összekeverem a borsot, a fokhagymaport. A csirkemellet keresztben és hosszában is félbevágom. Nem klopfolom, csak bekenem a fűszeres keverékkel. 2-3 órára hűtőbe teszem. Az apróra vágott hagymát vajon megfonnyasztom, beleteszem a gombát. Megszórom borssal, fokhagymaporral, kakukkfűvel. Mikor kezd levet ereszteni, öntök rá 1 kanálnyi szójaszószt, később ízlés szerint 2-3 evőkanál mustárt és a főzőtejszín bő felét. Lassú tűzön főzöm, amíg be nem sűrűsödik. A csirkemell mindkét oldalát kevés kacsazsíron elősütöm. Egy tepsit kikenek vajjal, belerakom a húsokat, tetejüket megkenem vékonyan mustárral, ráteszek 1-1 szelet fehérpecsenyét. Azt megkenem a kikevert túróval (a túrót összekeverem a megmaradt tejszínnel), köré rakom a gombát, az egészet beterítem baconszeletekkel, majd a sajttal. Előmelegített sütőbe teszem kb. 20 percre. Tálaláskor petrezselyemmel díszítem, köretnek sült krumplit vagy rizst kínálok. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |