Tutireceptek.hu fejléc

Rakott csirkemell igen gazdagon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
25 dkg füstölt fehérpecsenye
20 dkg szeletelt bacon
25 dkg szeletelt füstölt sajt
50 dkg szeletelt csiperkegomba
20 dkg túró
2 dl 20%-os főzőtejszín
mustár
1 közepes méretű vöröshagyma
2 evőkanál szójaszósz
só, bors
fokhagymapor
kakukkfű
kacsazsír
vaj

Elkészítés:
Egy csészében a szójaszósszal összekeverem a borsot, a fokhagymaport. A csirkemellet keresztben és hosszában is félbevágom. Nem klopfolom, csak bekenem a fűszeres keverékkel. 2-3 órára hűtőbe teszem.
Az apróra vágott hagymát vajon megfonnyasztom, beleteszem a gombát. Megszórom borssal, fokhagymaporral, kakukkfűvel. Mikor kezd levet ereszteni, öntök rá 1 kanálnyi szójaszószt, később ízlés szerint 2-3 evőkanál mustárt és a főzőtejszín bő felét. Lassú tűzön főzöm, amíg be nem sűrűsödik.
A csirkemell mindkét oldalát kevés kacsazsíron elősütöm.

Egy tepsit kikenek vajjal, belerakom a húsokat, tetejüket megkenem vékonyan mustárral, ráteszek 1-1 szelet fehérpecsenyét. Azt megkenem a kikevert túróval (a túrót összekeverem a megmaradt tejszínnel), köré rakom a gombát, az egészet beterítem baconszeletekkel, majd a sajttal.

Előmelegített sütőbe teszem kb. 20 percre.
Tálaláskor petrezselyemmel díszítem, köretnek sült krumplit vagy rizst kínálok.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott burgonya másképp » Kapribogyós csirkemell » Édes-savanyú csirkemell » Kolbászos rakott nokedli
» Rakott linzer » Sajtos rakott csirkemell » Kairói rakott padlizsán » Erzsi csirkemelle
» Rakottburgonya » Húsvéti rakott csirkemell » Csirkemell rizibizivel » Sonkás-fűszeres csirkemell
» Korzikai csirkemell » Gomba gazdagon » Hawai csirkemell » Márványsajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.