| Rafinált fűszerezésű csirkemáj receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg csirkemáj 5 dkg szeletelt bacon 1 ek. kókuszzsír 2 gerezd fokhagyma, felaprítva zsályalevél rozmaring ágacska borsikafű körethez: cékla, alma, citromlé Elkészítés: A csirkemájat vágjuk félbe, tegyünk rá egy kis zsályalevelet, és tekerjük be egy szelet baconbe. Annyi szalonnát használjunk, amennyi kb. egyszer körbeéri, és rögzítsük fogpiszkálóval. (Ha nincs elég időnk, akkor a kockára vágott bacon-nel szórjuk meg a befűszerezett májakat.) Egy tepsit kenjünk be kókuszzsírral, rakjuk bele a csirkemáj falatkákat. Szórjuk rá a fokhagymaszeleteket és a többi fűszert. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 40 percig. Nem kell lefedni. Köretként hámozzunk meg a céklát és az almát, szeleteljük fel, majd egy kis citromlével ízesítsük tálalás előtt. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |