Tutireceptek.hu fejléc

Raffaello kocka Marcipánbaba módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók (kb. 28 szelethez)

tésztához:
6 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
10 dkg liszt,
10 dkg kókuszreszelék

krémhez:
6 tojássárga,
1 csomag főzni való vaníliás pudingpor,
4 dl tej,
25 dkg cukor,
25 dkg margarin

tetejére:
10 dkg kókuszreszelék,
28 szem mogyoró, vagy mandula

Elkészítés:
A tojáfehérjét kemény habbá verjük, végefelé apránként a cukrot is hozzáadjuk, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a liszt és kókuszreszelék keverékét. Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) közepes méretű tepsibe egyenletesen elkenjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 20 percig sütjük.

A tojássárgáját a pudingporal, 1 dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a többi forrásban lévő tejhez öntjük és folyamasot keverés mellett sűrűre főzzük. A margarint a maradék cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot kanalanként hozzádolgozzuk. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, tetejét kókuszreszelékkel meghintjük, és mogyoróval, vagy mandulaszemekkel díszítjük úgy, hogy a szemek a szeletek közepére kerüljenek majd, amikor felszeleteljük a süteményt. Hűtőszekrényben kicsit dermedni hagyjuk


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Áfonyás-joghurtos kocka » Sonkáskocka » Dió kockák » Császármorzsa Briell-módra
» Márványos túrókocka » Palacsinta tokaji módra » Pikáns dinnyekockák » Fogyis túró Törpi módra
» Jugó kifli magyar módra » Őszi saláta Maja módra » Epres túrókocka » Töltött káposzta Ági módra
» Kakaóskocka » Gomba mediterrán módra » Palacsinta Ági módra » Csőtészta római módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.