| Raffaello kocka Marcipánbaba módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (kb. 28 szelethez) tésztához: 6 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 10 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék krémhez: 6 tojássárga, 1 csomag főzni való vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 25 dkg cukor, 25 dkg margarin tetejére: 10 dkg kókuszreszelék, 28 szem mogyoró, vagy mandula Elkészítés: A tojáfehérjét kemény habbá verjük, végefelé apránként a cukrot is hozzáadjuk, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a liszt és kókuszreszelék keverékét. Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) közepes méretű tepsibe egyenletesen elkenjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 20 percig sütjük. A tojássárgáját a pudingporal, 1 dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a többi forrásban lévő tejhez öntjük és folyamasot keverés mellett sűrűre főzzük. A margarint a maradék cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot kanalanként hozzádolgozzuk. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, tetejét kókuszreszelékkel meghintjük, és mogyoróval, vagy mandulaszemekkel díszítjük úgy, hogy a szemek a szeletek közepére kerüljenek majd, amikor felszeleteljük a süteményt. Hűtőszekrényben kicsit dermedni hagyjuk A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |