| Püspökkenyér dióval és csokival receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg cukor 30 dkg liszt 10 dkg mazsola 10 dkg dió 10 dkg tejcsoki 10 dkg aszalt gyümölcs 5 tojás 2 dl tej Elkészítés: A lisztet a felaprított dióval, a darabokra tört tejcsokival, a dióval, valamint az aszalt gyümölccsel keverd össze. A tojásokat mosd meg alaposan, majd válaszd ketté őket. A sárgákat a cukorral keverd habosra, és szitáld bele a lisztes keveréket. Adagold hozzá a tejet is, hogy könnyebb legyen összekeverni. A tojásfehérjékből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a sütimasszába. Egy őzgerincformát vajazz ki, szórd be liszttel, majd öntsd bele a püspökkenyér tésztáját. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra és addig süsd a süteményt, míg aranybarnára pirul. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |