| Pörkölttel töltött burgonya receptHúsételek Hozzávalók: - 8 közepes méretű krumpli - 1 nagyobb adag maradék pörkölt - 1 gerezd fokhagyma - friss saláta vagy csalamádé - vaj - só Elkészítés: 1. Magunk elé húzzuk a pörköltes lábast, a szaftból kihorgásszuk a húsukat, apróra vágjuk vagy megdaráljuk az így szerzett zsákmányt. A burikat meghámozzuk, majd hosszában lyukat fúrunk mindegyikbe egy magházkihúzóval vagy ahhoz hasonló eszközzel. 2. A kifúrt krumplikból kihúzzuk a lábunk alatt tétlenkedő kisded ujjacskáját, helyét megtömjük a fincsi husival. A külsejüket sóval megszórjuk, valamint megkenjük a fokhagymával (összezúzzuk előtte naná) elkevert vajjal. 3. A töltött krumplikat egyenként alufóliába csomagoljuk, a masnit hanyagolhatjuk. Forró sütőben körülbelül 45 percig sütjük. Utána a kis csomagokat kibontogatjuk és ha nem elég puhák a krumplik még visszatoljuk, és készre sütjük. 4. A pörkölt szaftját ne adjuk oda Bodrinak, forrósítsuk fel és a megsült krumplikat félig leöntjük vele. Köretként csalamádét adunk hozzá vagy friss salátát. Tanácsok: Egyszerűen elkészíthető, maradékot felhasználható recept, nálunk favorit :) Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: xxLady Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |