Tutireceptek.hu fejléc

Pörkölttel töltött burgonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 8 közepes méretű krumpli
- 1 nagyobb adag maradék pörkölt
- 1 gerezd fokhagyma
- friss saláta vagy csalamádé
- vaj
- só

Elkészítés:
1. Magunk elé húzzuk a pörköltes lábast, a szaftból kihorgásszuk a húsukat, apróra vágjuk vagy megdaráljuk az így szerzett zsákmányt.
A burikat meghámozzuk, majd hosszában lyukat fúrunk mindegyikbe egy magházkihúzóval vagy ahhoz hasonló eszközzel.

2. A kifúrt krumplikból kihúzzuk a lábunk alatt tétlenkedő kisded ujjacskáját, helyét megtömjük a fincsi husival.
A külsejüket sóval megszórjuk, valamint megkenjük a fokhagymával (összezúzzuk előtte naná) elkevert vajjal.

3. A töltött krumplikat egyenként alufóliába csomagoljuk, a masnit hanyagolhatjuk.
Forró sütőben körülbelül 45 percig sütjük.
Utána a kis csomagokat kibontogatjuk és ha nem elég puhák a krumplik még visszatoljuk, és készre sütjük.

4. A pörkölt szaftját ne adjuk oda Bodrinak, forrósítsuk fel és a megsült krumplikat félig leöntjük vele.

Köretként csalamádét adunk hozzá vagy friss salátát.

Tanácsok:
Egyszerűen elkészíthető, maradékot felhasználható recept, nálunk favorit :)

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: xxLady


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött burgonyák » Burgonyafánk » Burgonyaragu » Burgonya ganca
» Gombócos töltött káposzta » Burgonyaleves(zelleres) » Töltött tök szalonnán » Burgonyás mézes szelet
» Szardellás töltött tojás » Májkrémes töltött tojás » Töltött bundás » Hagymatokány burgonyával
» Sajtos-fűszeres burgonya » Hagymás édesburgonya » Besztercei töltött liba » Sajtos sültburgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.