Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns tavaszi burgonyasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
5 db nagyobb burgonya, 4 szál újhagyma, só, őrölt fekete bors, 2-3 evőkanál almaecet, 1-2 kiskanál cukor.

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük enyhén só, ecetes vízben. Még melegen lehúzzuk a héját, és amikor kihűlt, karikára vágjuk. Ha túl nagyok, akkor félkarikára. Közben elkészítjük a salátaöntetet: 2-3 dl vizet elkeverünk a cukorral, az almaecettel, a sóval és az őrölt borssal. Az újhagymát megtisztítjuk és a zöldjével együtt karikára vágjuk és a burgonyával együtt az öntethez keverjük, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi zöldségsaláta » Pikans izü sajtos langos » Pikánsan pácolt csirkecomb » Pikáns húspástétom
» Pikáns babos köret » Pikáns sajtos lángos » Tavaszi burgonyasaláta » Tavaszi zöldfűszeres leves
» Tavaszi burgonya vacsora » Tavaszi tekercs » Tavaszi tojáskenyér » Őzcomb pikáns mártással
» Tavaszitekercs-tésztalap » Pikáns babfőzelék » Tavaszi karalábé saláta. » Pikáns halleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.