| Pikáns tavaszi burgonyasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 5 db nagyobb burgonya, 4 szál újhagyma, só, őrölt fekete bors, 2-3 evőkanál almaecet, 1-2 kiskanál cukor. Elkészítés: A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük enyhén só, ecetes vízben. Még melegen lehúzzuk a héját, és amikor kihűlt, karikára vágjuk. Ha túl nagyok, akkor félkarikára. Közben elkészítjük a salátaöntetet: 2-3 dl vizet elkeverünk a cukorral, az almaecettel, a sóval és az őrölt borssal. Az újhagymát megtisztítjuk és a zöldjével együtt karikára vágjuk és a burgonyával együtt az öntethez keverjük, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |