| Medvehagymás-sajtos pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: -50 dkg liszt -5 dkg medvehagymalevél = 1/2 csomag -2 tojás sárgája a kenéshez -1 dl tejföl -25 dkg vaj vagy margarin -3 dkg élesztő -1 dl tej -2 csapott evőkanál só -1 dkg cukor -10dkg füstölt reszelt sajt Elkészítés: -Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk -50dkg lisztet a 25dkg margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, az 1dcl tejfölt, a 2 evőkanál sót és a többi hozzávalót. -Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának, amit fél óráig pihentetünk. -A medvehagyma leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. -A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét, és a reszelt sajt felét, majd az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. -Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymával és a maradék reszelt sajttal az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle. -Sütőpapírral alábélelt tepsibe sorakoztatjuk a pogácsákat és tojással megkenjük a tetejüket -A tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd forró sütőben, 200 fokon egyenletes hőmérsékleten sütjük. A receptet beküldte: Gligi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |