Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós pogácsa Gligi módra recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
-25dkg Juhtúró
-50dkg búzafinomliszt
-5dkg élesztő
-0,5dcl tej
-1mk kristálycukor
-1db tojás a tésztába
-1db tojás a kenéshez
-1ek só

Elkészítés:
-A meglangyosított cukros tejben fel kell futtatni az élesztőt

-A lisztet át kell szitálni, hogy levegősebb legyen és jobban tudjon „dolgozni” az élesztő benne

-Bele kell hinteni a sót

-Bele kell morzsolni a margarint

-A villával összetört juhtúrót és 1db tojást hozzá kell dolgozni.

-Kis fészket kell képezni a közepén és bele kell önteni, majd dolgozni a megkelt élesztőt.

-Cipót kell formálni belőle, tiszta konyharuhával le kell takarni és meleg helyen minimum ½-1 órát kelni kell pihenni hagyni

-A nyújtódeszkát be kell lisztezni és a cipót ujjnyi vastagságú lappá, kell kinyújtani és pogácsaszaggatóval ki kell szaggatni.

-A sütőlemezre helyezett pogácsák tetejét meg kell kenni az előre felvert 1db tojással

-Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig kell sütni


A receptet beküldte: Gligi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsúr pogácsa » Eszkimó szelet Ági módra » Sertésborda hentes módra » Tojás leves Ági módra
» Malac sült...Andi módra!! » Update 1 Almás pogácsa » Juhtúrós padlizsánkrém » Nap és éj ÉNÉNÉN módra
» Lilahagymás pogácsa » Zsúrpogácsa » Lecsó nápolyi módra » Sertéscsülök pékné módra
» Rakott cukkini Emyke módra » Csirke francia módra » Kefíres pogácsa » Túrós pogácsa Hugi módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.