| Juhtúrós pogácsa Gligi módra receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: -25dkg Juhtúró -50dkg búzafinomliszt -5dkg élesztő -0,5dcl tej -1mk kristálycukor -1db tojás a tésztába -1db tojás a kenéshez -1ek só Elkészítés: -A meglangyosított cukros tejben fel kell futtatni az élesztőt -A lisztet át kell szitálni, hogy levegősebb legyen és jobban tudjon „dolgozni” az élesztő benne -Bele kell hinteni a sót -Bele kell morzsolni a margarint -A villával összetört juhtúrót és 1db tojást hozzá kell dolgozni. -Kis fészket kell képezni a közepén és bele kell önteni, majd dolgozni a megkelt élesztőt. -Cipót kell formálni belőle, tiszta konyharuhával le kell takarni és meleg helyen minimum ½-1 órát kelni kell pihenni hagyni -A nyújtódeszkát be kell lisztezni és a cipót ujjnyi vastagságú lappá, kell kinyújtani és pogácsaszaggatóval ki kell szaggatni. -A sütőlemezre helyezett pogácsák tetejét meg kell kenni az előre felvert 1db tojással -Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig kell sütni A receptet beküldte: Gligi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |