| Diós kifli 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg rétesliszt 2, 5 dkg élesztő 13 dkg puha vaj/margarin 2 egész tojás + 1 sárgája 0, 5 dl tej csipet só 6 dkg cukor 1 citrom reszelt héja Töltelékhez: 1, 5 dl virágméz 15 dkg dió 0, 5 kk fahéj 0, 5 kk őrölt szegfűszeg Elkészítés: Kovászt készítünk 1 ek lisztből, 1 kk cukorból, a langyos tejből valamint az élesztőből. A lisztben kézzel elkeverjük a cukrot, a csipet sót, valamint a citromhéjat. Hozzátesszük a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, valamint a puha vajat, és elkezdjük dagasztani. Legalább 5 percig dagasszuk. Elég lágy tésztát kapunk. Letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük kb. 45 percig. Elkészítjük a tölteléket. A mézet folyékonyra melegítjük, és elkeverjük benne a darált diót, valamint a fűszereket. Kihűtjük. A megkelt tésztát vékony téglalap alakúra nyújtjuk (lisztezzük, mert elég szépen ragad), és megkenjük 2 dkg olvasztott vajjal. (Én három csíkra tudtam vágni.) Majd háromszögekre vágjuk. A szélesebbik felébe teszünk kiskanálnyi tölteléket, felcsavarjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével. 10 percet pihentetjük, ez éppen elég a sütő bemelegedésére. Pirulásig sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |