| Pásztortarhonya, ahogyan én készítem receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg tarhonya olaj 1 paradicsom 1 paprika 2 pár virsli 10 dkg szárazkolbász 10 dkg zöldborsó (lehet konzerv is) ételízesítő, só, bors Elkészítés: A tarhonyát olajon megpirítjuk, közben hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Együtt pirítjuk tovább. 1 liter vizet felteszünk főni, kicsit megsózzuk. A kolbászt és a virslit felkarikázzuk, a konzerv borsót leszűrjük. Amikor a víz már lobog, és a tarhonya szépen megpirult, hozzáadjuk a tarhonyához, beleadjuk a virslit és a kolbászt. Együtt főzzük tovább. MIkor a tarhonya kezdi elfőni a levét,gyakrabban kevergetjük, nehogy leégjen. Lehet ízesíteni is ételízesítővel, sóval, borssal. Amikor már kevés víz van a tarhonyán, elzárjuk alatt a gázrózsát, és a sütőt begyújtjuk, és az ételt ott pároljuk tovább. Az a jó, ha nem lesz nagyon száraz az étel. Tanácsok: Nagymamám 2 nagyobb szem burgonyát is szokott bele tenni. Apró kockákra vágva akkor szokta beletenni, amikor a kolbászt és a virslit. A burgonya tovább gazdagítja az ételt, és finomabb, még kiadósabb lesz tőle. Nagyon hamar készen van, igen kiadós étel. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Törölt felhasználó 1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |