| Parajos Ravioli-oregános paradicsommártással receptTésztafélék Hozzávalók: -- Tésztához: 15 dkg liszt 1,5 dl tojás (1 és 0,5 tojás) (Ízesítésre: só) Kenéshez: 1 tojás -- Töltelék: 20 dkg főtt hús (darálva) 10 dkg parajpüré 4 dkg vaj 3 dkg finomra vágott vöröshagyma Ízesítésre: só őrőlt bors reszelt(őrölt)szerecsendió -- Áthevítésre: 4 dkg vaj 4 dkg sajt (reszelve) Tálaláskor szóráshoz 2 dkg/adag reszelt sajt -- Mártáshoz: 5 dkg paradicsompüré Főzéshez: 3 dl csontalaplé Ízesítésre: só, 2 dkg vöröshagyma 2 dkg zeler Sűrítésre: 1 ek. olaj 0,5 ek. liszt Végső ízesítésre: cukor Elkészítés: Gyúrt tésztát készítünk, leolajozva pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: felhevített vajon a vöröshagymát üvegesre hevítjük, főtt húst, parajpürét hozzáadva, ízesítve sűrű péppé főzzük. Ha kihült, akkor habzsákba töltjük. Elkészítjük a mártást: csontalap lében a paradicsompürét(ízesítve) fél órát főzzük, zsemleszínű rántással sűrítjük, kiforralva cukorral ízesítjük. Átszűrjük. Betöltjük a tésztát:Vékonyra kinyújtjuk, majd nagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Mindegyik karikát felvert tojással lekenjük, majd a közepükre tölteléket nyomunk. A tésztákat félbe hajtjuk, az így kapott fél karika szélét evővillával"bebordázzuk", ezzel lezárjuk, összenyomkodjuk - ragasztjuk, és formázzuk is egyben. Közben egy nagy lábosban vizet forralunk, sózzuk, két - három ek. olajat csurgatunk bele. Ha zubogva forr, akkor egyenként beletesszük a raviolikat. Addig főzzük, míg a víz tetjére fel nem jönnek és még egy percet. Szűrővel a víz tetejéről leszedjük, alaposan leöblítjük hideg vízzel, majd lecsepegtetjük. Kis tepsiben vajat olvasztunk, ebbe öntjük a lecsepegetett tésztát. Óvatosan összerázzuk. Reszelt satjtal megszórjuk, alufóliával letakarjuk, és 120 fokos sütőben átforrósítjuk, közben egyszer - kétszer megrázogatjuk, hogy a megolvadó sajt bevonja a tésztát. A receptet beküldte: Dicska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |