| Paradicsomos csirke füstölt szalonnával receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 1 csirke (kb. 1, 2 kg) 2 nagy fej hagyma 5 dkg húsos, füstölt szalonna 3 evőkanál olaj 1 dl fehérbor konzerv darabolt paradicsom 1-1 mokkáskanál zsálya és rozmaring Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, szárazra töröljük, és nyolcfelé daraboljuk. A hagymát meghámozzuk, és karikára vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A csirkét megsózzuk, megborsozzuk. Mélyebb lábasban felforrósítjuk az olajat, és a csirke minden oldalát hirtelen megpirítjuk benne. Hozzákeverjük a hagymát és a szalonnát. Kissé megpirítjuk, leöntjük a borral, és belekeverjük a paradicsomot. Sóval, borssal, zsályával, rozmaringgal ízesítjük, lefedjük, és kb. 20 percig főzzük. Párolt rizst kínáljunk hozzá. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |