| Paprikás krumpli Gergely módra receptEgytálételek Hozzávalók: 20 dkg húsos füstölt szalonna 2 közepes fej vöröshagyma kb. 1,5 kg burgonya 15 dkg füstölt kolbász (lecsókolbász is jó) 1 nagyobb paradicsom 1 zöldpaprika 3 pár virsli Elkészítés: A szalonnát kis kockákra vágom és abban a lábasban, amiben amúgy is elkészíteném az ételt, a zsírjára pirítom. Közben a hagymákat megtisztítom, és gyorsan aprítóval csaknem pépesre vágom. A szalonnakockákat kiemelem a lábasból, a hagymát rádobom a zsírjára és megfonnyasztom. Hozzáadom a meghámozott , hosszában gerezdekre vágott burgonyát, meghintem pirospaprikával. Sózom, alaposan összekeverem , egy hajszálnyit megkapatom. Belekeverem a 2-3 cm vastagra szeletelt füstölt kolbászt. Megadom a zamatát a a leforázott , héja nélküli paradicsommal és a félbevágott paprikával. Gyorsan felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedem és puhára főzöm. Félidőben, egészbe hagyva, a tetejére rakom a virslit. 5-6 perc forrás után , amikor már a virsli is megfőtt, tálalom. Tanácsok: Ezt a receptet egy éve tanultam a Príma Konyha magazinból. Ezt a magazint mindenkinek csak ajánlani tudom! Két éve költöztem el otthonról és vettem fel a házi asszony szerepet. A főzésben a Príma Konyhához fordulok segítségért. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: lackó-zsanett Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |