| Paleos karfiolpizzám tonhallal és sonka-gomba-sajt feltéttel receptPizzák Hozzávalók: Tészta: 1 vánnyadt mirelit karfiol 2 tojást, 2 ek. szezámliszt 1 ek. kókuszliszt oreganó bazsalikom só, bors Pizzaszósz: 1 fej vöröshagyma zsír nagyobb üveg sűrített paradicsom oregánó, bazsalikom, só, bors, fokhagyma Elkészítés: A fagyasztott karfiol megfőztem sós vízben,lecsurgattam, botmixerrel pürésítettem.Belekevertem a többi hozzávalót. Belesimítottam egy sütőpapíros tepsibe, előmelegített sütőben 25 percig 180 fokon elősütöttem. Közben megfőztem a pizzaszószt. Egy fej vöröshagymát apróra vágtam és zsírban megpirítottam.Tettem bele egy nagyobb üveg sűrített paradicsom javát, sót, borsot, pici oregánót, bazsalikomot, 4 kisebb gerezd zúzott fokhagymát,kb.3 dl vizet, egy löttyintésnyi olívaolajat a végén.Gyorsan sűrűre forrt kis lángon, kentem a pizzára mindenhova. Felére tettem egy kisebb konzerv tonhalat, másik felére gombát és gépsonkát. A legvégén, mire megpirult, reszelt sajtot szórtam a tetejére és egy félfej pici lila hagymát a tonhalas oldalra. Tanácsok: Legközelebb vagy tovább sütöm a pizzalapot feltét nélkül, vagy szárazra párolom a karfiolt. Egy picit lehetne ropogósabb a tésztája. A receptet beküldte: Mariann63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |