| Palacsintametélt szójaszószos zöldségekkel receptTésztafélék Hozzávalók: Szokásos módon elkészített palacsinta cukkini, uborka, paradicsom szójaszósz fokhagyma olaj só ecet Elkészítés: A hagyományos módon elkészített palacsintából néhányat egymásra fektetünk, összetekerjük, és kb. fél cm vastag szeleteket vágva a palacsintahengerből elkészítjük a palacsintametéltet. A zöldségeket kb. 1 cm-es kockákra daraboljuk. Egy nagyobb edényt lábost (vagy wokot) nagylángú tűzre teszünk, öntünk bele egy kevés olajat, felforrósítjuk, majd beletesszük, a cukkínit, aztán az uborkát. Folytonos keverés, rázogatás mellett jól átpirítjuk, majd végül a paradicsomot adjuk hozzá, s ezzel együtt még egyszer átpirítjuk az egész zöldségkeveréket (továbbra is folytonos keverés, rázogatás mellett. (Az egész sütés néhány percig tart csupán.) A pirítás utolsó percében fokhagymát zúzunk rá, majd szójaszósszal ízesítjük. Szükség esetén sózzuk is. (A szójaszósok különböző mértékben tartalmaznak sót, figyeljünk erre. ) Végül egy csöpp ecettel (az ízlésünknek megfelelő mennyiséggel) fejezzük be az ízesítést. (Ha szeretjük a csípőset, erőspaprika-kérmet is keverhetünk hozzá.) Az elkészült zöldségeket a palacsintametéltre halmozzuk. Tanácsok: Hasonló módon egyéb zöldségeket is készíthetünk. Akár ebbe a sorba is illeszthetünk még pl. padlizsánt, vastag húsú paprikát is. (Vagy bármelyik zöldséget ki is hagyhatjuk. ) Palacsintametélt helyett spagettivel is készíthetjük. Tésztanapi (szénhidrátnapi) étel az ételtársításra figyelő étkezés (90 napos) követőinek. Zöldségnapon (keményítőnapon) rizzsel, főtt krumplival is ehetjük az így elkészített zöldségeket. A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |