| Padlizsános-sajtos csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: Hús elkészítése 2 db csirkemell filé 4 ek olívaolaj 2 teáskanál só 1 kávéskanál bors 1 teáskanál bazsalikom 1 teáskanál oregánó 1 teáskanál rozmaring 1 teáskanál kakukkfű 1 késhegynyi fűszerpaprika Padlizsán előkészítése 2 db padlizsán 4 ek olívaolaj Összesütés 15 dkg sajt Elkészítés: Hús elkészítése A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, és szeletekre vágjuk. A sót és a fűszereket összekeverjük egy kis tálkában, és a húst megszórjuk a keverékkel, kicsit pihentetjük. Pihentetés után felhevítjük az olívaolajat egy serpenyőben, és a hússzeleteket mindkét oldalukon fehéredésig elősütjük. Ha mindegyikkel megvagyunk, visszarakjuk a serpenyőbe, és 1 dl vizet aláöntve puhára sütjük. Padlizsán előkészítése A padlizsánokat megmossuk, megtöröljük és kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd a besózzuk, állni hagyjuk. Fél óra után leöntjük a levét, amit engedett, és egy sütőpapírral borított tepsit olajjal befröcskölünk. A padlizsán szeleteket mindkét oldalukon beszórjuk a maradék fűszerkeverékkel. Forró sütőben megsütjük, ha pirulni kezd, akkor átforgatjuk a szeleteket, és olajat csepegtetünk rájuk. Összesütés A puhára sült hús szaftját tepsibe öntjük, ráhelyezzük a húsokat, a készre sütött padlizsánkarikákkal befedjük, és reszelt sajttal bőven megszórjuk. Már csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és kis színt kap. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |