| Pácolt pulykamell pirított mandulával és brokkolival receptHúsételek Hozzávalók: 1 nagyobb pulykamell 2-3 fej hagyma húsleves vagy erőleveskocka 2 citrom szálasra vágott vagy szeletelt mandula brokkoli ízlés szerint só bors ételsűrítő Elkészítés: 4 dl vízzel elkészítem a levest a kockából. A kihült levesbe dobom a felkarikázott hagymát és citromot. Beleteszem az így kapott páclébe a kettészedett pulykamellett, és egy éjszakára a hűtőbe rakom, de legalább 4 órára. Utána kihalászom a pulykamelleket (vigyázz, semmit ne dobj ki!!!), sóval és borssal fűszerezem a húst, és megpirítom mindkét oldalán kevés olajon. Kihalászom a pácléből a hagymát - félreteszem - majd kihalászom a citromot, ha szép maradt, azt is félreteszem a díszítéshez. Páclével felöntöm a pulykát, fűszerezem (só, bors), és puhára párolom, vigyázva, hogy minél kevesebb páclé főjön el. Ha már puha a pulyka, kiveszem, és egy tálra helyezem, ételsűrítővel a páclevet besűrítem mártásnak. Közben felteszem a brokkolit főni vagy párolni, ha már majdnem jó, leszűröm, és kevés vajon a mandulával együtt vagy egymás után megfuttatom-pirítom. A hagymát megdinsztelem szintén vajon, ha ropogósra akarom, akkor előtte lisztbe forgatom. A pulykamell mellé halmozom a brokkolit és a mandulát, a pulyka tetejét citromszelettel és a hagymákkal díszítem. A mártást mellé kínálom. (A mártás nagyon népszerű és gyorsan fogy, így van, hogy elve több páclevet használok.) Krumplipüré vagy hercegnőburgonya illik még hozzá. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |