| Őszibarackos-ribizlis sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: ozzávalók: # 8 őszibarack # 15 dkg ribizli # 20 dkg cukor # 2,5 dl tej # 2 tojás # 1,5 dkg keményítő # 1,5 dkg liszt # 3 dkg cukor # 1 rúd vanília # kevés vaj Elkészítés: Elkészítése: Mossuk meg az őszibarackot, tegyük lábosba, öntsünk rá vizet, adjunk hozzá kevés cukrot. Forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni. Ezután húzzuk le a barack héját, végjuk negyedekbe, és tegyük kivajazott-kilisztezett tálba. A ribizlit pucoljuk meg, öblítsuk le, szórjuk a barackra. Langyosítsuk meg a tejet, adjuk hozzá a vaníliarudat. Keverjük össze a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a keményítőt, a lisztet, végül a tejet. A keveréket öntsük a gyümölcsökre. Előmelegített, 180°-os sütőben süssük 15-20 percet. Langyosan tálaljuk. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |