| Nigella süteménye (csokis:) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 db. Lidl-s kakaós koszorú (piskóta, csomagolt, lyukas közepű) 1 ü. Magozott meggybefőtt (leöntve, lével a piskótát meg lehet locsolni) 30 dkg. Étcsokoládé (3 db. Lidl-s – 139 Ft-os) 10 dkg. Kristály cukor Fél liter tejszín (Penny-s, főzőtejszín – 200 Ft) Fél liter tej 1 cs. csoki puding (Dr. Oetker prémium – csokis) Lekvár Elkészítés: A piskótát kb. cm-es szeletekre vágjuk, kettesével a lekvárral összeragasztjuk, és kibélelünk vele egy nagy tálat (ketté is lehet osztani). A meggy levével meglocsolhatjuk a piskótát és közé szórjuk a meggyet. Mikróban felolvasztjuk az összetördelt csokit (500 W 3-4 perc), hozzákeverem a fél liter tejszínt, a fél liter tejet + a 10 dkg. cukrot és a csoki pudingot (ahhoz, hogy simára tudjam keverni, a pudingport kevés tejbe előtt már kikeverem) hozzákeverjük a masszához. Mindezt 750 W-on, 10-12 percig mikrózzuk a megfelelő sűrűség eléréséig. Kicsit hagyom kihűlni, néha megkeverem, majd ráöntöm a piskótára és lehűtöm. (a tetejét tetszés szerint gyümölccsel, vagy tejszínhabbal díszíthetem). Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Bernadett78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |