Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos palacsinta karamellöntettel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 db tojás
4 dkg vaj (olvasztva lehűtve)
csipet só
csipet cukor,
őrölt vaníliarúd
1/2 db narancs reszelt héja
2 dl tej
2 dl ásványvíz
Töltelék:
birsalmadzsem

A karamellöntethez:
2-3 ek kristálycukor
1 tk víz
1/2 db narancs leve
10-12 db aprított mandula (elhagyható)
1-2 tk vaj

Elkészítés:
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az egész tojást, és a még folyós vajat. Folyadék hozzáadásával sima, csomómentes, közepesen sűrű masszává dolgozzuk. Sózzuk, cukrozzuk, belereszeljük a narancs héját, ízesítjük az őrölt vaniliával. Szükség esetén még hígitjuk, majd pihentetjük 30 percig.
A palacsintasütőt felforrósítjuk, kenőtollal megkenjük, és a palacsintákat, hagyományos módon világos színűre sütjük.
Az öntethez lábasban kevés víz vagy narancslé hozzáadásával karamellizáljuk a cukrot, majd forró vízzel felöntve és a vaj, mandula hozzáadásával közepesen sűrű öntetet készítünk. Tálaláskor a palacsinta felére rakjuk a dzsemet, majd háromszögletűre hajtjuk, leöntjük a forró öntettel.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos szelet. » Argentin palacsinta » Narancsos sajtkoktél » Narancsos-túrós alagút
» Brokkoli palacsintában » Amerikai palacsinta :D » Narancsos csirkemell » Gyömbéres-narancsos keksz
» Amerikai almás palacsinta » Narancsos puding » Palacsinta rumos öntettel » Viki kedvenc palacsintája
» Kalóriaszegény palacsinta » Narancsos puncstorta » Palacsinta (Update 1) » Gundel palacsinta 1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.