| Narancsos palacsinta karamellöntettel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg liszt 1 db tojás 4 dkg vaj (olvasztva lehűtve) csipet só csipet cukor, őrölt vaníliarúd 1/2 db narancs reszelt héja 2 dl tej 2 dl ásványvíz Töltelék: birsalmadzsem A karamellöntethez: 2-3 ek kristálycukor 1 tk víz 1/2 db narancs leve 10-12 db aprított mandula (elhagyható) 1-2 tk vaj Elkészítés: Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az egész tojást, és a még folyós vajat. Folyadék hozzáadásával sima, csomómentes, közepesen sűrű masszává dolgozzuk. Sózzuk, cukrozzuk, belereszeljük a narancs héját, ízesítjük az őrölt vaniliával. Szükség esetén még hígitjuk, majd pihentetjük 30 percig. A palacsintasütőt felforrósítjuk, kenőtollal megkenjük, és a palacsintákat, hagyományos módon világos színűre sütjük. Az öntethez lábasban kevés víz vagy narancslé hozzáadásával karamellizáljuk a cukrot, majd forró vízzel felöntve és a vaj, mandula hozzáadásával közepesen sűrű öntetet készítünk. Tálaláskor a palacsinta felére rakjuk a dzsemet, majd háromszögletűre hajtjuk, leöntjük a forró öntettel. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |