Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos-grillázsos bonbon recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 dkg cukor
2 kk vanília aroma
4 dkg aprított mogyoró vagy mogyoró krokkant
30 dkg fehér csokoládé
fél dl habtejszín
1 narancs reszelt héja

Elkészítés:
A cukrot egy kis lábasban megolvasztjuk, megkaramellizáljuk a vanília aromával.
Mikor teljesen felolvadt a cukor, hozzáadjuk az aprított mogyorót, és elkeverjük.
Sütőpapírra öntjük, majd egy másik papírral befedjük. Nyújtófával kicsit lapítunk rajta, hogy könnyebb legyen, majd összezúzzuk, mikor kihűl.
A fehér csokit gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk.
A tejszínt felforraljuk, és habverővel a csokoládéhoz keverjük, hozzáadjuk a narancshéjat is, és alaposan elkeverjük. (A tejszín mennyisége függ, hogy milyen fehér csokit használunk, lehet hogy 1-2 kanál tejszínnel több kell. Akkor jó, ha krémes, de nem folyós.)
A masszát hideg felületre borítjuk, elkenjük, majd összekaparjuk, 2-3-szor megismételjük.
A karamellizált cukros diót apró darabokra zúzzuk, hozzáöntjük a csokis masszához, és összedolgozzuk.
Szilikon formába vagy folpackkal bélelt formába öntjük. (Lehet muffin sütő forma, csésze, stb.)
Néhány órára hűtőbe rakjuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Oreo bonbon recept » Bonbonmeggyes szelet » Marcipános mokka bonbon » Grillázs bonbon
» Bonbon » Túrós-kókuszos bonbon » Zabpelyhes bonbon » Házi bonbon - ajándéknak
» Zserbó bonbon » Túró rudi bonbon » Paleo gyesztenyebonbon » Részeges bonbon
» Zserbógolyó bonbon » Diós bonbon házilag » Update 1 Zabpelyhes bonbon » Zabpehely bonbon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.