| Narancsos-grillázsos bonbon receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 dkg cukor 2 kk vanília aroma 4 dkg aprított mogyoró vagy mogyoró krokkant 30 dkg fehér csokoládé fél dl habtejszín 1 narancs reszelt héja Elkészítés: A cukrot egy kis lábasban megolvasztjuk, megkaramellizáljuk a vanília aromával. Mikor teljesen felolvadt a cukor, hozzáadjuk az aprított mogyorót, és elkeverjük. Sütőpapírra öntjük, majd egy másik papírral befedjük. Nyújtófával kicsit lapítunk rajta, hogy könnyebb legyen, majd összezúzzuk, mikor kihűl. A fehér csokit gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk. A tejszínt felforraljuk, és habverővel a csokoládéhoz keverjük, hozzáadjuk a narancshéjat is, és alaposan elkeverjük. (A tejszín mennyisége függ, hogy milyen fehér csokit használunk, lehet hogy 1-2 kanál tejszínnel több kell. Akkor jó, ha krémes, de nem folyós.) A masszát hideg felületre borítjuk, elkenjük, majd összekaparjuk, 2-3-szor megismételjük. A karamellizált cukros diót apró darabokra zúzzuk, hozzáöntjük a csokis masszához, és összedolgozzuk. Szilikon formába vagy folpackkal bélelt formába öntjük. (Lehet muffin sütő forma, csésze, stb.) Néhány órára hűtőbe rakjuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |