| Narancsos gesztenyetekercs II. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 csomag gesztenyemassza (75 dkg) 2 evőkanál narancslé vagy narancslikőr 1 dl narancslé 1 dl tej 2 evőkanál liszt 2 evőkanál gyümölcscukor vagy cukor 5 dkg vaj vagy margarin 1 narancs 12 dkg tejcsokoládés vagy étcsokoládés tortabevonó 6 dkg vaj vagy margarin kandírozott citrus darabok Elkészítés: A gesztenyemasszát olvasszuk ki, majd 2 ek. narancslével gyúrjuk át. A tejet a narancslével és a liszttel főzzük fel. Édesítsük, majd még melegen keverjük bele a vajat. A sárga krémet hűtőben hűtsük ki. Töltés: A gesztenyét egy folpackon nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságú téglalappá. Erre kenjük rá a narancsos krémet. A narancs húsát vágjuk kis kockákra és szórjuk rá a krémre. A folpack segítségével tekerjük fel, majd tegyük fagyasztóba egy jó órára. A tej- vagy étcsokis bevonót gőz felett olvasszuk fel és keverjük bele a vajat, majd kenjük rá a gesztenyetekercsre, és a tetejét szórjuk meg kandírozott citrushéjakkal. (mamanet.hu) Tanácsok: Az adventi időszakban érdemes ezt a sütés nélküli narancsos sütit elkészíteni. Alig van vele munka, de a végeredmény tökéletes. Gluténmentes, és növényi tejpótlóval készítve tejmentes is. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |