Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos csokoládékehely (4 főre) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg jó minőségű étcsokoládé
3,5 dl tej
öt tojássárgája
két teáskanál finomra reszelt narancshéj
5 dkg cukor
egy evőkanál zselatinpor
1,5 dl tejszín

Elkészítés:
1. A csokoládét összetörjük vagy felaprítjuk. Kisebb lábosban lassú tűzön megmelegítjük meg a tejet, és a csokoládét felolvasztjuk benne. A tojássárgáját a narancshéjjal meg a cukorral habosra keverjük. Közben hozzáöntjük a csokoládés tejet, majd az egészet visszaöntjük a lábosba. Lassú tűzön főzzük (ne forraljuk fel!), amíg a krém enyhén sűrűsödni kezd, és megtapad a fakanálon. Vegyük le a tűzről, öntsük át egy tálba, és hagyjuk hűlni.
2. Tegyünk három evőkanál vizet egy kis tűzálló tálba. Egyenletesen szórjuk rá a zselatint, és várjuk meg, amíg megkocsonyásodik. Egy nagyobb lábosba öntsünk 4 cm magasságig vizet, forraljuk fel, ültessük a peremére a zselatinos tálat (a víz az edény oldalának feléig érjen), és kevergessük, amíg a zselatin feloldódik. A csokoládés krémhez adjuk, és alaposan elkeverjük.
3. Ha a keverék kihűlt, belekeverjük a lazán felkevert tejszínt. A krémet hat desszertestálkába kanalazzuk, és a hűtőbe tesszük, amíg megdermed. 4. Tejszínhabbal, csokireszelékkel, aszalt gyümölccsel vagy kandírozott gyümölcshéjjal díszíthetjük. (Az elkészítési idő a hűtést nem tartalmazza


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos eperturmix » Narancsos flip » Narancsos Tonhalas Salata » Narancsos pezsgőkoktél
» Narancsos kacsa » Mézes narancsos puncs » Narancsos rolád » Csokoládés narancsos rolád
» Narancsos karikák » Narancsos túrószelet 2 » Narancsos sárgarépa lekvár » Gyömbéres-narancsos keksz
» Narancsos-tejszínes torta » Narancsos grízpuding » Narancsos csirkemell » Mézes-narancsos csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.