| Narancsos csokoládékehely (4 főre) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg jó minőségű étcsokoládé 3,5 dl tej öt tojássárgája két teáskanál finomra reszelt narancshéj 5 dkg cukor egy evőkanál zselatinpor 1,5 dl tejszín Elkészítés: 1. A csokoládét összetörjük vagy felaprítjuk. Kisebb lábosban lassú tűzön megmelegítjük meg a tejet, és a csokoládét felolvasztjuk benne. A tojássárgáját a narancshéjjal meg a cukorral habosra keverjük. Közben hozzáöntjük a csokoládés tejet, majd az egészet visszaöntjük a lábosba. Lassú tűzön főzzük (ne forraljuk fel!), amíg a krém enyhén sűrűsödni kezd, és megtapad a fakanálon. Vegyük le a tűzről, öntsük át egy tálba, és hagyjuk hűlni. 2. Tegyünk három evőkanál vizet egy kis tűzálló tálba. Egyenletesen szórjuk rá a zselatint, és várjuk meg, amíg megkocsonyásodik. Egy nagyobb lábosba öntsünk 4 cm magasságig vizet, forraljuk fel, ültessük a peremére a zselatinos tálat (a víz az edény oldalának feléig érjen), és kevergessük, amíg a zselatin feloldódik. A csokoládés krémhez adjuk, és alaposan elkeverjük. 3. Ha a keverék kihűlt, belekeverjük a lazán felkevert tejszínt. A krémet hat desszertestálkába kanalazzuk, és a hűtőbe tesszük, amíg megdermed. 4. Tejszínhabbal, csokireszelékkel, aszalt gyümölccsel vagy kandírozott gyümölcshéjjal díszíthetjük. (Az elkészítési idő a hűtést nem tartalmazza A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |