| Napsugár diós szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg vaj (Rama) 30 dkg porcukor 15 dkg liszt 0,5 csom. sütőpor 30 dkg darált dió (vagy 'Dejó') 6 db tojás fehérje Mázhoz: 25 dkg porcukor 6 db tojás sárgája 1 cs. vaníliás cukor Elkészítés: A tésztához a vajat a porcukorral, liszttel, sütőporral elmorzsolom, majd hozzá teszem a darált diót, és a 6db tojás fehérjéből vert kemény habot. Piskótaként sütöm, tehát előszőr forró sütőbe teszem, majd visszaveszem a hőmérsékletet. (közepes hőmérsékleten: kb 180 fokon sütöm készre, tűvel ellenőrzöm, nem ragad-e a tészta). Közben a mázt elkészítem: a 6db tojás sárgáját fehéredésig (szinte habosra) kikeverem a porcukival és a vaníliás cukorral (teljesen olvadjon el a cukor). A mázt a forró sütire öntöm, és kész. Tovább sütni nem szabad. Minimum 12 óra 'állási' idő kell, hogy a máz száradjon. Érdemes este elkészíteni, reggel lehet szeletelni. Tanácsok: Én úgy vágom, mint a zserbót, 'rombusz' formára, nagyon mutatós, finom és laktatós süti. Megéri kipróbálni! Vigyázat :) kalóriabomba! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Böbi67 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |