Tutireceptek.hu fejléc

Napsugár diós szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg vaj (Rama)
30 dkg porcukor
15 dkg liszt
0,5 csom. sütőpor
30 dkg darált dió (vagy 'Dejó')
6 db tojás fehérje

Mázhoz:
25 dkg porcukor
6 db tojás sárgája
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
A tésztához a vajat a porcukorral, liszttel, sütőporral elmorzsolom, majd hozzá teszem a darált diót, és a 6db tojás fehérjéből vert kemény habot. Piskótaként sütöm, tehát előszőr forró sütőbe teszem, majd visszaveszem a hőmérsékletet. (közepes hőmérsékleten: kb 180 fokon sütöm készre, tűvel ellenőrzöm, nem ragad-e a tészta). Közben a mázt elkészítem: a 6db tojás sárgáját fehéredésig (szinte habosra) kikeverem a porcukival és a vaníliás cukorral (teljesen olvadjon el a cukor). A mázt a forró sütire öntöm, és kész. Tovább sütni nem szabad. Minimum 12 óra 'állási' idő kell, hogy a máz száradjon. Érdemes este elkészíteni, reggel lehet szeletelni.

Tanácsok:
Én úgy vágom, mint a zserbót, 'rombusz' formára, nagyon mutatós, finom és laktatós süti. Megéri kipróbálni! Vigyázat :) kalóriabomba!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Böbi67


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mokka szelet másképpen » Karajszeletek ananásszal » Csíkos szelet sütés nélkül » Mandula-szelet
» Boci szelet- Erzsike módra » Eszkimó szelet » Kráter szelet » Fagylalt szelet
» Páva szelet » Shrek szelet » Fűszeres karaj szeletek » Márványos karamell szelet
» Viki-szelet » Dinnye szelet » Bagolyszemes túrószelet » Márton szeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.