| Nagyon fogyókúrás kenyerem, kiflim receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 60 dkg zero-6 liszt 2 kismérő só 1 kismérő cukor fél élesztő 1 ek ecet 1 ek zsír 2-3 ek darált lenmag annyi víz, amivel kikeveri a gép,kb 4-4,5 dl, de több is lehet Elkészítés: Összerakom az üstben a hozzávalókat, a vizet csak apránként töltögetem hozzá az első 4 dl után.Annyi víz kell bele, amennyit felvesz a liszt és egy jó, tömör, de nem száraz tésztánk lesz.Az is előfordulhat, hogy többszöri keverésre jó az állaga.Dagaszt-keleszt programon elindítom.Ha megkelt, kifliket, zsemléket, bagetteket formázok belőle vagy laposabb cipót, mert hajlamos rá, hogy a közepe ragacsos maradjon.Ezért nem sütök belőle magas kenyeret.Formázás után konyharuhával letakarva meleg helyeb fél órát kelesztem, megkenem felvert tojással és előmelegített sütőben kb. fél órát sütöm. Tanácsok: Ha csak a zero-6 liszt van benne, akkor annyiszor 6 !gr Ch van benne, ahányszor 100gr lisztből készül.Tehát egy 60 dkg lisztből sült kenyér csak 36 gr Ch-t tartalmaz. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: Mariann63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |