| Nagymamám tejszínes krumplisalátája receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1kg piros burgonya 0,5kg vöröshagyma (kevesebb lehet, több nem) 2 dl főzőtejszín egy tojás sárgája só bors ecet cukor olaj (napraforgó, oliva) Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, hámozzuk, karikázzuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk, bőven sózzuk, lefedve minimum fél órát állni hagyjuk, majd átmossuk. Egy tálban rétegezve elhelyezzük: krumli, hagyma, krumpli. A tetején krumli legyen! Sóval, ecettel, cukorral és vízzel saláta-alapot készítünk. Ezt ráöntjük a krumlira. Legalább két órát hagyjuk állni. Tejszínes öntet. Egy tálba tessük egy tojás sárgáját. Borssal és olajjal összekeverjük, lassan hozzácsorgatjuk a tejszínt (az olaj mennyisége függ a tejszíntől: 10%oshoz két, 20%oshoz egy evőkanál) Leöntjük a salátalevet a krumpliról, egy részét megtartjuk. A salátalevet, keverés közben a tejszínhez csorgatjuk. Ezt visszaöntjük a krumplira, és egy éjszakán keresztül állni hagyjuk! Tanácsok: Salátának, vagy köretnek, esetleg önmagában is jó. A receptet beküldte: Miramira77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |